Dette mener nabolaget om utviklingen av Den gamle Veterinærhøgskolen
Hvordan skal Den gamle Veterinærhøgskolen utvikles til et levende og bærekraftig nabolag? Gjennom sommer og tidlig høst 2024 har grunneierne Oslobygg KF og Linstow gjennomført en omfattende medvirkningsprosess med lokalsamfunnet. Konklusjonen er klar: Folk vil ha flere grønne områder, sosiale møteplasser og en utvikling som respekterer stedets historie.
Den gamle Veterinærhøgskolen står foran en omfattende transformasjon. Sommer og tidlig høst 2024 gjennomførte grunneierne, i samarbeid med Comte Bureau, en omfattende medvirkningsprosess for å utforske mulighetene for områdets fremtid. Engasjementet har vært stort, og prosessen har avdekket tydelige ønsker for utviklingen.
ÅPENT for innspill
Dette er en ny og innovativ tilnærming til byutvikling – der vi på ulike måter har brakt sammen eksperter og lokalsamfunnet, med et sterkt fokus på åpenhet og deltakelse i utformingen av fremtiden for Den gamle Veterinærhøgskolen.
Det startet med at tre arkitektteam utviklet forslag til hvordan området kan bli et grønnere, varmere og mer skapende byområde. Det var disse forslagene som ble presentert på ÅPENT-utstillingen i juni og august, hvor publikum kunne gi sine innspill. Med rundt 300 besøkende i løpet av to måneder var utstillingen en god plattform for å samle verdifulle tilbakemeldinger. Deretter ble det arrangert workshops med over 100 deltakere, for å få innspill fra naboer, studenter og eldre.
Sterke meninger om områdets fremtid
Tilbakemeldingene fra utstilling og workshops viser et sterkt ønske om å bevare og videreutvikle områdets identitet. De viktigste innspillene fra deltakerne har vært:
🌱 Grønne områder: Besøkende og deltakere ønsker at eksisterende trær og grøntområder bevares, samtidig som nye rom for rekreasjon, biologisk mangfold og urbant landbruk vurderes.
🤝 Møteplasser for alle generasjoner: Seniorer, ungdom og studenter etterlyser inkluderende, ikke-kommersielle møteplasser som kan brukes til både sosialt samvær og aktiviteter.
🏡 Bærekraftige boliger: Det er et sterkt ønske om at nye boliger både er tilgjengelige og miljøvennlige, med fleksible løsninger som kan passe ulike livsfaser.
🚶 Trygge og levende byrom: Gode forbindelser for gående og syklister, samt trygg og inkluderende utforming av offentlige rom, har vært viktig for mange.
🏛️ Bevaring av historien: Deltakerne ønsker at Veterinærhøgskolens unike historie skal integreres i utviklingen og ikke forsvinne i en for ensidig modernisering.
Oslobygg og Linstow legger opp til fortsatt dialog med både fagmiljøer, myndigheter og lokalsamfunnet. Målet er å skape et pulserende område som kombinerer boliger, næring og offentlige tjenester – til glede for både eksisterende beboere og fremtidige generasjoner.
Last ned medvirkningsrapporten her.