Fra bylivsgate til «Bylivshage»

Arbeidet med Bylivshagen har startet.

Gjennom et samarbeid med Bymiljøetaten (BYM), Levende byrom og Oslotrær i Plan- og Bygningsetaten (PBE) har Linstow og Oslobygg fått muligheten til å ombruke materialer fra den tidligere bylivsgaten i Søndre gate på Grünerløkka. Hensikten er å skape en grønn, åpen og inviterende bylivshage på Den gamle Veternærøgskolen våren 2025.

Bylivshagen er et midlertidig prosjekt som gjennom vår-, sommer- og høstsesongen i 2025 skal bidra til å gjøre Adamstuen til et grønnere og varmere sted. Målet er å gi området en oase som inviterer til opphold, trivsel og sosialt samvær, samtidig som prosjektet fremhever viktigheten av gjenbruk i byutvikling.

-       Med dette prosjektet håper vi å vise hvordan små, midlertidige tiltak kan gi positive ringvirkninger lokalt. Vi ser frem til at den midlertidige bylivshagen ferdigstilles med beplantning til våren, og håper tiltaket kan inspirere til lignende initiativer i fremtiden, sier senior by-og områdeutvikler i Linstow, Benjamin Barth.

 
Bærekraftig ombruk
På spørsmål til Bymiljøetaten om det var mulig å ombruke elementer fra bylivsgaten på Grünerløkka, fikk vi et entusiastisk ja. Dermed gjenbrukes blant annet planter, møbler og andre elementer fra det opprinnelige prosjektet, noe som gir materialene nytt liv og minimerer avfall.

Bylivshagen er et resultat av tett samarbeid mellom BYM, PBE, Oslobygg, Linstow og SLA landskapsarkitekter.

-       Sammen jobber vi for å utnytte ressursene våre enda smartere, og skape løsninger som både er estetiske og bærekraftige ved å bidra til både mer trivsel og bedre bynatur, sier Benjamin Barth.

 

Forrige
Forrige

Gjenbruk!

Neste
Neste

Nabolagskaffe 3/